Såmaskiner

Odla utan ansträngning med Tume

Exaktkombi (JyräCombi) såmaskin introducerades på marknaden 1988. I Exaktkombi fanns hjulen bakom maskinen, vilket gjorde att man inte längre behövde ha en separat harv. De förnyade Exaktkombi och Nova Combi är fortfarande Tumes mest populära produkter. De nyaste modellerna Super Nova Combi och Orion går in i en ny era: maskinerna är ISOBUS-kompatibla.

Tume såmaskiner säljs direkt från fabriken. PEL-tuote ansvarar för försäljningen i östra Finland. På fabriken i Turenki renoverar vi även begagnade maskiner.

Tume såmaskiner är de populäraste i Finland. Maskinerna som tillverkas i Turenki, Finland, är kända för sin tydliga struktur, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet. Tume såmaskiner efterfrågas också i ett 20-tal exportländer.

Nova Combis såddprecision och ekonomiska fördelar har fått höga betyg i tester och tävlingar runt om i världen. Nova Combi är marknadens enda kombisåmaskin vars avkännarhjul är placerat framför billarna. Framför billarna justerar och upprätthåller det sådjupet och jämnar ut broddskjutningen. På så sätt påverkar variationer i bearbetningen inte sådjupet.

Orion har kombinerat egenskaper från Tumes olika såmaskinmodeller, så det har blivit en riktigt konkurrenskraftig och mångsidig modell för olika såförhållanden. I grund och botten är maskinen avsedd för traditionell eller lätt modifierad frögödsling. Orion är ISOBUS-kompatibel.

Den senaste tekniken. Super Nova Combi är en universalkombisåmaskin för alla odlingsmetoder och jordarter. Maskinen lämpar sej utan begränsningar för såväl direktsådd som för odling med minimibearbetning och odling baserad på traditionell plöjning och harvning. Med Super Nova Combi förflyttar vi oss till ett nytt tidevarv: maskinen är ISOBUS-kompatibel.

Titan är enkel att använda och mycket effektiv både till minimerad och konventionell jordbearbetning.

Nova Combi är en universalkombisåmaskin som passar för alla typer av såteknik och jordtyper. Maskinen kan användas till direktsådd, minimibearbetning och konventionell jordbearbetning.

Virgo vält har konstruerats för att tåla påfrestningarna på steniga åkrar. De starka gummipackvalsarna är av specialkvalitet och skadas inte när de slår i en sten.

Tume Exaktkombi (JC) kombinerar två arbetsoperationer:sådd och vältning. Den mycket populära maskinmodellen är kontinuerligt vidareutvecklad genom att tillföra mera teknik, egenskaper och extra utrustningar.

 

Ett miljövänligt alternativ!

Greenmaster-såmaskinen är speciellt utvecklad för sådd av gräsfrö på ytan och har inga billar.

Tume CK är ett förmånligt enkelt alternativ speciellt för gårdar med gräs-och ekologisk odling, där det inte finns behov av att gödsla i samband med sådd.

Den trepunktkopplade KL kombisåmaskinen är en traditionell och effektiv såmaskin. KL kan utrustas med extra behållare och rymmer då en storsäck gödsel.

Den bogserade HKL maskinen med hjul på sidan är en klassiker. Maskinens stora flatbottnade behållare ger stor arbetskapacitet.

Min

Min såmaskin

Välj de bästa lösningarna för dig genom att jämföra funktioner som arbetsbredd och utrustning.