Tumella on tämän vuoden aikana puhaltaneet muutosten tuulet. Yrityksen strategiaa on kirkastettu ja johtamista on pyritty selkeyttämään.

Huhtikuun lopusta alkaen olemme olleet osa PEL-konsernia, kun Pel-tuote Oy siirtyi Tume-Agri Oy:n pääomistajaksi. Konsernimuutos sinällään ei näy Tumelle  kuin lisääntyvänä yhteistyönä Pel-tuotteen kanssa. Tume pysyy  itsenäisenä, perinteikkäänä yrityksenä Turengissa varmasti jatkossakin! Näiden lisäksi Tumella on menossa paljon kehitettäviä asioita ja tällä hetkellä johtamisessa tärkeintä onkin saada vietyä nämä asiat prioriteettijärjestyksessä ns. loppuun saakka kunnes voidaan aloittaa taas uusi kehitysprojekti.

Lukiessasi tämän kirjoituksen otsikon, luit myös Tumen uuden sloganin. Äkkiseltään ajateltuna slogan ei yksittäisenä asiana tunnu kovinkaan tärkeältä eikä huono iskulause sitä olekaan! Hyvään sloganiin kulminoituu vastaavasti paljon asioita. Tumen kohdalla siinä on kiteytettynä koko yrityksemme strategia.

Avataanpa ”Grow With A Good Flow”-slogania hiukan:

  • Tume on kansainvälinen yritys ja siksi sloganimme halutaan olevan laajasti ymmärrettävällä kielellä.
  • Slogan kuvastaa tahtotilaamme kasvattaa liikevaihtoa siten, että yrityksen ilmapiiri on henkilöstöämme myöten hyvä!
  • ”With a good flow” kuvastaa rentoutta yrityksemme omistajuudessa ja johtamisessa. Yrityksen taustalta löytyy aidot ihmiset, joita on helppo lähestyä.
  • Slogan tarkoittaa tuotantomme kehittämistä. Kasvu ja kansainvälinen kilpailu vaatii tuotannoltamme yhä enemmän kilpailukykyä, joka vaatii jatkuvaa lean-ajattelua sekä materiaalivirtojen kehittämistä.
  • Slogan tarkoittaa myös yhteiskunnallista vastuuta. Kasvamalla luomme Suomeen enemmän työpaikkoja, jotka ovat entistä tärkeämpiä yhteiskuntamme heikkeneville rahavirroille.
  • Slogan tarkoittaa sitä, että yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme on helppo kasvaa meidän kanssamme.
  • Tärkeimpänä asiana slogan tarkoittaa sitä tunnetta, jonka haluamme asiakkaamme sisimmissään tuntevan, kun he katsovat Tumen koneilla kylvettyä kovassa kasvussa olevaa oraspeltoa.

Kuvan tunnelma kertoo, mitä ”Grow With a Good Flow” tarkoittaa.

Sloganimme ei ole siis vain liuta sanoja. Sillä on merkitys, joka näkyy toiminnassamme tälläkin hetkellä.

Tilikautemme päättyy kesäkuun loppuun ja tulemme kasvamaan yrityksenä jo tällä poikkeuksellisellakin tilikaudella. Materiaalihintojen kovista korotuksista huolimatta uskomme kysynnän pysyvän vahvana myös tulevalle tilikaudelle. Sitä varten on budjetoitu kasvua, ja siihen pääsemiseksi on päätetty tehdä merkittäviä investointeja toimintamme kehittämiseksi ja kannattavuutemme varmistamiseksi. Olemme päättäneet investoida mm. uuden hitsausrobottiaseman sekä uuden toiminnanohjausjärjestelmän, jonka otamme käyttöön marraskuussa. Myös tuoteuutuuksia tullaan syksyllä esittelemään.

Paljon töitä on siis edessä. Sitä ennen on syytä kerätä voimia ansaitulla kesälomalla. Koronan aiheuttamasta lisästressistä ja pitkäksi viivästyneistä kevättöistä on kuitenkin selvitty ja siitä suuri kiitos Tumen osalta koko henkilöstöllemme, yhteistyökumppaneillemme sekä asiakkaillemme!

Hyvää juhannusta sekä rentouttavaa kesää 2021!

 

Jorma Lähetkangas

Toimitusjohtaja