tahka-icon
Tume on tuonut lukuisia kylvövarmuutta ja kustannustehokkuutta tuovia ominaisuuksia muokkaukseen ja kylvöön. Työt voidaan tehdä oikeaan aikaan, nopeasti ja tehokkaasti hyödyntäen parhaat mahdolliset olosuhteet. Esimerkiksi kylvölannoittimen takana oleva pyörästö tuli ensimmäisenä Jyräkombiin ja on nyt vakiona lähes kaikissa markkinoilla olevissa kylvölannoittimissa.

Tume toi kaksoiskiekkorakenteen Nova Combi ja Titan-kylvölannoittimiin. Pyörivien osien ansiosta kone on tukkeutumaton ja vetovastus pieni. Pienen vetotehon takana ovat maata työstävät pyörivät kaksoiskiekot sekä erillisten lannoitevantaiden puuttuminen – vetovastus vähenee. Pieni vetovastus puolestaan vähentää sekä traktorin tehontarvetta että polttoaineen kulutusta. Polttoainetta säästyy jopa 5 litraa hehtaaria kohden – tai jopa enemmän, jos kevennetään maanmuokkausta hyödyntämällä kaksoiskiekkorakennetta.

Ensimmäisenä markkinoille tuotu lannoitteen ajouralaite säästää siementen ja lannoitteen kustannuksia. Tyhjien ajourien lannoittaminen on paitsi kallista myös kuormittaa turhaan luontoa. Ajouralaite vähentää lannoitekuluja keskimäärin 4 prosenttia.